14:55 01.07.2016

Фігуранта справи про розкрадання газу Пісного вивезли з лікарні до Апеляційного суду

3 хв читати
Фігуранта справи про розкрадання газу Пісного вивезли з лікарні до Апеляційного суду

Одного з фігурантів справи про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", Валерія Пісного вивезли з лікарні в Апеляційний суд міста Києва.

В.Пісного винесли з будівлі лікарні на ношах. Його помістили в карету "швидкої допомоги", після чого в неї ж, крім медиків, сіли кілька озброєних осіб і адвокат підозрюваного, автомобіль поїхав.

Перед цим детектив Національного антикорупційного бюро України Танарівердієв повідомив, що В.Пісному було вручено постанову про затримання. "Є постанова Апеляційного суду міста Києва про затримання з метою доправлення підозрюваного Пісного Валерія Миколайовича до суду... Ми і йому вручили в палаті і тільки що надали ще одну (копію - ІФ) на вимогу адвокатів. Це зафіксовано на відео", - сказав співробітник НАБУ.

У свою чергу, захисник В.Пісного повідомив журналістам, що затримання відбулося з порушенням норм кримінально-процесуального законодавства, зокрема, його підзахисному не були зачитані його права. "Детектив повністю порушує всі процесуальні норми нашого кримінального законодавства. Людині не зачитано права", - сказав він.

Адвокат також стверджує, що його підзахисний "був без свідомості" і підтвердив, що його везуть до Апеляційного суду Києва.

Як повідомлялося, В.Пісний і О.Рябошапка підозрюються в причетності до корупційної схеми з розкрадання газу в результаті спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом ( ст.209 КК України).

15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого у спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, 10 з 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

18 червня Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів із правом застави в сумі 1 млн грн В.Пісного. Аналогічний термін арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн обрано Солом'янським судом О.Рябошапці.

22 червня В.Пісний і О.Рябошапка внесли відповідні застави і були звільнені з Лук'янівського слідчого ізолятора. Однак відразу після звільнення під заставу детективи НАБУ знову затримали підозрюваних. 23 червня їм було повідомлено про підозру за ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). В той же день у НАБУ і Спеціальній антикорупційній прокуратурі заявили про наміри оскаржити в Апеляційному суді Києва розмір застав, призначених Солом'янським райсудом В.Пісному і О.Рябошапці, оскільки вони були значно нижчими від застав, призначених рядовим учасникам "газової схеми" (від 50 млн грн до 200 млн грн).

29 червня Солом'янський районний суд Києва знову обрав запобіжний захід О.Рябошапці - взяття під варту на 60 днів з можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА