15:29 03.07.2016

Антимонопольний комітет рекомендував "Київстару" здешевити дзвінки абонентам фіксованого зв'язку

2 хв читати
Антимонопольний комітет рекомендував "Київстару" здешевити дзвінки абонентам фіксованого зв'язку

Антимонопольний комітет України (АМКУ) встановив ознаки зловживання в тарифах провідного українського оператора мобільного зв'язку "Київстар" на вихідні дзвінки власних абонентів на номери абонентів фіксованого зв'язку - 1,75 грн і 1,50 грн за хвилину.

"АМКУ схвалив рекомендації АТ "Київстар" припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем, рекомендував скоригувати тарифи на вихідні дзвінки власних абонентів на номери абонентів фіксованого зв'язку України", - йдеться в повідомленні антимонопольного відомства в суботу за підсумками його засідання 30 червня.

Комітет рекомендує "Київстару" застосувати єдиний підхід для визначення тарифів як на дзвінки власних абонентів на мережі операторів мобільного зв'язку, так і на мережі операторів фіксованого зв'язку.

Про результати розгляду рекомендацій "Київстар" має повідомити АМКУ в 30-денний термін від дня їх отримання.

"Київстар" - український оператор телекомунікацій, надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

"Київстар" у січні-березні 2016 року збільшив показник EBITDA на 43% порівнянно з аналогічним періодом 2015 року - до 1,83 млрд грн, а його чистий операційний дохід оператора зріс на 12% - майже до 3,5 млрд грн.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), з 1 жовтня знизила ставку інтерконекту між мережами з 0,36 грн/хв до 0,23 грн/хв і анонсувала подальше зниження цієї ставки. "Київстар" розкритикував це рішення регулятора, тоді як найбільший оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком" підтримав, у свою чергу заявляючи про завищені ставки "Київстару" на дзвінки абонентам фіксованого зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА