16:39 06.07.2016

Лідери українських стартапів запропонували Порошенку створити держструктуру, що займатиметься питаннями інновацій та ІТ-сектором

2 хв читати
Лідери українських стартапів запропонували Порошенку створити держструктуру, що займатиметься питаннями інновацій та ІТ-сектором

Президент України Петро Порошенко обговорив з лідерами успішних українських стартапів перспективи розвитку ринку інформаційних технологій та інновацій і взаємодії ІТ-сектора і держави.

Як повідомила в середу прес-служба президента України, П. Порошенко позитивно оцінив розвиток стартапів в Україні, додавши, що зараз 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час у цій сфері було створено 15 тис. робочих місць із середньою зарплатою не менше 2 тис дол.

"Ті повідомлення в ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, "наїздів" на ІТ-компанії, не приносять користі ні державі, ні іміджу України в світі, ні досягнення справедливості. Може і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги і підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях", - наголосив президент.

Глава держави відзначив значні перспективи української ІТ-індустрії. П. Порошенко наголосив, що влада працює над покращенням інвестиційного клімату, на це спрямовані зміни в Конституцію щодо реформи правосуддя. Також розробляються і проводяться зміни в адмініструванні податкової системи та захисту чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.

"У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, що займатиметься питаннями інновацій", - зазначено в повідомленні.

Розповідаючи про виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, П. Порошенко наголосив, що держава фінансуватиме ті напрямки, які на сьогоднішній день вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони й "Укроборонпром" будуть фінансувати розробки в галузі оборонної промисловості.

Представники українських стартапів також звернули увагу президента на складність оформлення робочої візи в Україні для іноземців. П. Порошенко зазначив, що візи в ІТ-індустрії мають видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.

У зустрічі також взяли участь, зокрема, президент компанії "Квазар-Мікро" і засновник і президент hi-tech холдингу KM Core Євген Уткін, засновник компанії Kodisoft Дмитро Костик, засновник та головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна, заступники голови Адміністрації президента Дмитро Шимків та Ростислав Павленко, радник президента Олександр Пасхавер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА