14:57 10.07.2016

Київ розробив план відповідних заходів після заборони Росією транзиту українських товарів

2 хв читати
Київ розробив план відповідних заходів після заборони Росією транзиту українських товарів

Українська сторона розробила план відповідних заходів після заборони Росією транзиту українських вантажів через свою територію, заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Із цієї ситуації ми розробили одразу план заходів з нашого боку. Ми не хочемо порушувати законодавство, зокрема щодо наших зобов'язань із СОТ, і ці пропозиції зараз у прем'єр-міністра, вони також будуть представлені найближчим часом для ухвалення остаточного рішення… Ми вважаємо, що, безумовно, асиметричні дії мають бути. Певна асиметрія буде дотримана, ми б не хотіли застосовувати дзеркальну відповідь станом на сьогодні, але подивимося, яким буде остаточне рішення", - сказав міністр в ефірі телеканалу "112 Україна".

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін указом від 1 січня 2016 року встановив, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються лише з території Білорусі "за умови застосування до вантажних приміщень (відсіків) транспортних засобів і залізничного рухомого складу, приміщень, ємностей та інших місць, у яких розміщені або можуть бути розміщені товари, засоби ідентифікації (пломби), зокрема функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи "ГЛОНАСС", а також за наявності облікових талонів у водіїв транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення".

Потім 1 липня В.Путін доповнив свій указ новими нормами, поширивши його дію не лише на Казахстан, а й на Киргизію. Крім того, вводиться тимчасова заборона на автомобільні й залізничні перевезення товарів, щодо яких у Російській Федерації застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затвердженого урядом РФ.

Згідно з документом, уряд РФ у разі звернення до нього урядів Казахстану або Киргизії має право дозволити автомобільні та залізничні перевезення окремих вищевказаних товарів за умови дотримання порядку здійснення таких перевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА