13:18 11.07.2016

Суд заарештував 33 свердловини компаній групи Burisma

2 хв читати
Суд заарештував 33 свердловини компаній групи Burisma

Печерський районний суд Києва заарештував 33 свердловини в Дніпропетровській і Харківській областях газодобувних компаній, що входять до групи Burisma екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Згідно з ухвалою суду від 1 липня 2016 року, тексти якої оприлюднені в єдиному держреєстрі судових рішень, арешт за клопотанням Генеральної прокуратури накладено на свердловини ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ", ТОВ "Перша українська газонафтова компанія" та ТОВ "Сістемойлінжінірінг".

На думку ГПУ, "незастосування арешту на зазначені вище свердловини і видобуті вуглеводні може привести до незаконного відчуження майна".

Згідно з документами, арешт накладено в рамках досудового розслідування від 7 липня 2014 року про присвоєння грошових коштів посадовими особами ПАТ "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років у виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухиленні від сплати податків посадовими особами "Еско -Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія", НВП "Зонд", "Інфокс".

Як повідомлялося, ГПУ на початку липня провела обшуки в компаніях М.Злочевського в рамках розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків на суму близько 1 млрд грн за останні два роки.

Як повідомлялося, Burisma планує в 2016 році збільшити видобуток природного газу на 1,5-1,7 раза (з урахуванням ТОВ "Куб-Газ" - ІФ) - з 1,2 млрд куб. м до 1,8-2 млрд куб. м.

Burisma Holdings володіє українськими видобувними компаніями "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" і "Алдеа". У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах. Загалом компанія володіє і розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, і 99% видобутку припадає на природний газ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА