17:23 13.07.2016

Аваков стверджує, що поліція стосовно Медведька та Поліщука діяла законно

3 хв читати
Аваков стверджує, що поліція стосовно Медведька та Поліщука діяла законно

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про відсутність якихось протизаконних дій із боку поліції стосовно підозрюваних у вбивстві публіциста Олеся Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука під час примусового забору в них правоохоронцями зразків біологічного матеріалу у вівторок.

"Ніяких незаконних дій під час здійснення цього акту з боку поліції не було",- сказав А.Аваков на брифінгу в середу в Києві, наголосивши, що всі дії "виконувалися за рішенням суду та прокуратури".

"Народним депутатам, які постійно беруть участь у такого роду заходах і постійно розпалюють і розкручують ситуацію... хочу сказати: відчуйте межу і за цю межу не заходьте, майте повагу до ситуації",- додав міністр.

Стосовно самої справи про вбивство О.Бузини він нагадав, що поліція слідства не проводить, усі матеріали перебувають в органах прокуратури. "Ми тут як поліцейські виконуємо виключно функцію забезпечення порядку", - наголосив А.Аваков.

"Я не можу прокоментувати законність-незаконність самої процедури, оскільки юридичну складову оформляла прокуратура. Був задіяний спецпідрозділ поліції для забезпечення проведення слідчих дій",- розповів, у свою чергу, керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

"Що сталося потім, коли вже співробітники поверталися до місць постійної дислокації. Кілька людей оточили їхній автомобіль і прорізали покришки. Двох людей було затримано... З ними проведено певні слідчі дії, до реєстру внесено, до ЄРДР внесено інформацію за ст. 345 - це опір правоохоронцям. Проводиться розслідування",- додав він.

Як повідомлялося, 12 липня один із захисників фігурантів справи про вбивство О.Бузини написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, що А.Медведько та Д.Поліщук "були побиті співробітниками "Корду", співробітниками прокуратури Сорокою, Сотніченком, за участю двох "лікарів", які порушили клятву Гіппократа". "Побили Медведька та Поліщука, їхніх адвокатів, заблокували в приміщенні Медведька та Поліщука, відібрали примусово зразки крові та зразки слини, які вони відмовлялися надавати", - розповів він.

Пізніше прес-служба прокуратури Києва заявила, що біозразки були відібрані "з дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних".

Адвокат А.Медведька та Д.Поліщука Андрій Федур стверджує, що судово-медична експертиза підтвердила наявність тілесних ушкоджень у його підзахисних після примусового забору у них правоохоронцями зразків біоматеріалу у вівторок.

О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Двох підозрюваних у скоєнні злочину А.Медведька та Д.Поліщука затримали 18 червня. Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та неодноразово його подовжували. Але наприкінці 2015 року їх було поміщено під домашній арешт, а з весни 2016 року стосовно них перестали застосовувати запобіжний захід, пов'язаний з обмеженням волі.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою причетність до вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА