11:37 17.07.2016

Україна докладає всіх зусиль для притягнення до відповідальності винних у трагедії рейсу MH17

3 хв читати
Україна докладає всіх зусиль для притягнення до відповідальності винних у трагедії рейсу MH17

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття всім, хто хто втратив у катастрофі "МН17" своїх рідних, і наголосив, що Україна робить все можливе для залучення до відповідальності всіх винних у трагедії.

"Росія, зловживаючи правом вето, заблокувала рішення Ради Безпеки ООН про створення Міжнародного трибуналу для розслідування збивання "МН17", що є непрямим і логічним доказом його причетності до злочину. Незважаючи на це, ми спільно з партнерами робимо все необхідне для забезпечення притягнення до відповідальності всіх винних у цій трагедії", - передає слова П. Порошенка прес-служба глави держави.

Як зазначив президент України, на сьогоднішній день багато зусиль вкладено в те, щоб злочинці були заслужено покарані". Так, Рада безпеки Нідерландів провела комплексне технічне розслідування причин катастрофи, а під егідою Офісу прокурора Нідерландів зараз завершується кримінальне розслідування злочину.

"Я, як і кожен Українець, щиро поділяю біль тих, хто втратив у катастрофі "МН17" своїх рідних, і надалі боротимуся за те, щоб кожен злочинець, винний у збиванні літака, поніс заслужене і невідворотне покарання", - цитує прес-служба президента слова П. Порошенка.

Як повідомлялося, "Boeing-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, що займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, в якій говориться, що літак був збитий ракетою класу "земля - повітря", випущеної з ЗРК "Бук".

На початку січня 2016 року група Bellingcat заявила, що визначила 20 російських військовослужбовців, причетних до катастрофи літака Boeing "Малазійських авіаліній" рейсу MH17, збитого в липні 2014 року. Це 20 солдатів 53-ї зенітної ракетної бригади, що дислокується у Курську (РФ). У лютому група оприлюднила доповідь із зазначенням російських військових, які, найбільш імовірно, віддавали наказ на транспортування ЗРК "Бук" на територію України і на запуск ракети, яка збила літак "Малазійських авіаліній". А в травні Bellingcat визначила номер установки "Бук" зі складу 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ і, таким чином, виключає ймовірність того, що"Бук", що перебував у районі запуску ракети, яка поцілила по МН17, був захоплений в української військової частини.

У червні розслідувачі Bellingcat також опублікували супутникові знімки за 26 серпня 2014 року, які показують розгортання російської військової техніки та нові шляхи переходу через кордон України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА