13:15 18.07.2016

В "Опорі" повідомили про помилку при введенні даних до системи "Вибори" щодо 114-го округу

2 хв читати
В "Опорі" повідомили про помилку при введенні даних до системи "Вибори" щодо 114-го округу

У громадянській мережі "Опора" зазначають, що дані про високу явку на виборах у виборчому окрузі №114 (центр – смт Станиця Луганська Луганської області) могли з'явитися через технічну помилку під час введення даних у систему "Вибори".

"Найбільш проблемним є 114 виборчий округ. Це пов'язано не лише з діяльністю дільничних комісій, але і з відсутністю достовірної інформації про активність виборців", - сказав аналітик організації Олександр Клюжев на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він зазначив, що тривалий час окружна виборча комісія Центральна виборча комісія не могли отримати інформації про явку виборців станом на 16.00 та 20.00, дані про явку станом на 12.00 коригувалися.

"Зараз окремі члени окружної комісії говорять про те, що надзвичайно висока явка пов'язана з помилкою системного адміністратора під час введення даних", - повідомив О. Клюжев.

У свою чергу, розповідаючи про низьку явку на окрузі №183 (центр – м,Херсон), аналітик "Опори" Олександр Неберикут зазначив, що це було пов'язано з масовими повідомленнями про мінування виборчих дільниць. Він зазначив, що правоохоронні органи реагували на цю ситуацію, але вони мали це робити більш оперативно і швидко, а також застосувати превентивні заходи для того, щоб протягом дня такі випадки не повторювалися.

Як повідомлялося, з 7 округів, де в неділю відбулися довибори до Верховної Ради, найменше протоколів на ранок понеділка опрацьовано на окрузі №114, де, за результатами обробки лише 8,27% даних, лідирує громадський діяч і член партії "Наш край" Сергій Шахов, набравши 40,49% голосів. Його найближчий конкурент, самовисуванець Валерій Мошенський, набрав 21,13% голосів.

Правоохоронні органи Луганської області станом на 17 липня розпочали 14 кримінальних проваджень про злочини, пов'язані з проведенням проміжних виборів на одномандатному виборчому окрузі №114.

Щодо кримінальних правопорушень проти виборчих прав громадян розпочато 8 проваджень, з них 4 за ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі членів виборчих комісій), в т. ч. випадки неправдивого повідомлення про смерть одного з кандидатів і побиття голови окружної виборчої комісії, 3 - за ст. 160 КК України (підкуп виборців), 1 - за ст. 158-1 КК України (голосування виборцем більше одного разу). Крім того, розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами інших злочинів, пов'язаних із виборчим процесом: підробка документів та їх подальше використання, підробка грошових купюр, що поширювалися з агітаційними листівками, крадіжка передвиборчого банера тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА