18:04 22.07.2016

Запуск ринку земель згенерує $8 млрд - Держгеокадастр

1 хв читати
Запуск ринку земель згенерує $8 млрд - Держгеокадастр

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) оцінює економічний ефект від можливого запуску земельного ринку в Україні на рівні $8 млрд.

"Ми проводили розрахунок економічного ефекту від упровадження нашої моделі запуску земельного ринку. За нашими оцінками, він згенерує додану вартість, забезпечить економічний ефект на рівні майже $8 млрд. Це тільки на першому етапі - продаж земель державної власності", - повідомив екс-глава Держгеокадастру, новопризначений перший заступник міністра Агропроду Максим Мартинюк на брифінгу в п'ятницю.

При цьому, за його словами, економічний ефект від запуску такого ринку буде полягати не тільки в отриманні коштів від продажу земель.

"Ефект буде інтегрованим. Він складається не тільки з вартості самих угод із продажу землі. Ми також отримаємо ефект від збільшення родючості землі, перенаправлення інвестиційних потоків у сільському господарстві. Оскільки інвестиції будуть заходити в довгострокові проекти, якщо земля буде у власності інвесторів. Це не відбувається в умовах, коли доступна тільки оренда землі ", - зазначив М.Мартинюк.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні в п'ятницю ухвалив рішення звільнити М.Мартинюка з посади глави Держгеокадастру і призначити його першим заступником глави міністра аграрної політики і продовольства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА