11:23 24.07.2016

На параді до Дня Незалежності пройде близько 200 одиниць техніки – Бірюков

2 хв читати
На параді до Дня Незалежності пройде близько 200 одиниць техніки – Бірюков

На параді до Дня Незалежності України у Києві пройде близько 200 одиниць військової техніки, повідомив радник президента України Юрій Бірюков в ефірі "Громадського"

"Буде дійсно дуже багато техніки, близько 200 одиниць. Здається, такий масштаб мало хто може згадати. А такої номенклатури в Києві точно ще не проходило ніколи. На жаль, авіації не буде, адже зараз є небезпека від банальних зенітно-ракетних комплексів", – сказав Ю. Бірюков.

Також, за словами радника президента, у параді візьмуть участь демобілізовані бійці АТО, - "Ми придумали багато ідей, переважно з демобилизованными бійцями. Ми намагатимемося віддати належне тим, хто вже відслужив державі. Але як це станеться – наразі не готовий сказати".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким у центрі Києва з нагоди 25-ї річниці з Дня Незалежності пройде парад військ.

"З нагоди 25-ї річниці Дня Незалежності України постановляю: провести 24 серпня 2016 року парад військ вулицями Хрещатик і майдані Незалежності в Києві", – йдеться в указі.

У 2014 році з нагоди 23-ї річниці незалежності в Києві відбувся парад за участю військовослужбовців і військової техніки. Участь у параді взяли бронетранспортери виробництва Кременчуцького автозаводу "КрАЗ Кугуар", українські БТР 3Е, БТР 4Е, розроблені Харківським заводом ім.Малишева, зразки ПЗРК "Голка", протитанкові гармати, реактивні системи залпового вогню "Смерч", ЗРК "Оса". Задіяна в параді військова техніка потім відбула до зони антитерористичної операції.

У 2015 році у центрі Києва відбувся Марш Незалежності за участю 2,3 тисяч військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, офіцерів Збройних Сил України та інших військових та правоохоронних формувань, курсантів військових вишів з різних регіонів країни. На площі не було військової техніки, оскільки, як раніше заявляло керівництво країни, уся вона перебуває в зоні АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА