14:53 24.07.2016

Підготовка до проведення навчань "Південний вітер" зіткнулися з акцією протесту

1 хв читати
Підготовка до проведення навчань "Південний вітер" зіткнулися з акцією протесту

У Херсонській області інженерні підрозділи Збройних сил України, що проводять підготовку до масштабних навчань "Південний вітер - 2016", зіткнулися з акцією протесту місцевих жителів, яку в Генеральному штабі Збройних сил України називають зрежисованою, і частиною інформаційної війни з РФ.

Як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Генеральному штабі ЗС України в неділю, поблизу смт Чаплинка, райцентру Херсонської області, група місцевих жителів кількох осіб розпочала протест проти проведення інженерних робіт на одній із земельних ділянок.

"За наявною інформацією, ця ділянка належить громадянинові РФ, а фінансує цю акцію один з колишніх депутатів Партії регіонів", - розповів співрозмовник агентства.

На думку представника Генштабу, ця акція є "проплаченою" і "є частиною інформаційної війни, яку вже не перший місяць ведуть окупанти". "Ці дії є спробою блокування або зриву навчань, вона спрямована на дискредитацію української армії", - наголосив він.

Подробиці інциденту вже вивчає відповідна робоча група. Як повідомлялося, 25 липня стартує 2-й етап комплексних командно-штабних навчань "Південний вітер - 2016", під час яких будуть проведені навчання батальйонів з бойовою стрільбою, десантуванням і рейдами високомобільних десантних військ, переміщення на значні відстані комбінованим способом з подоланням водних перешкод, виконанням льотно-тактичних навчань. Етап навчань триватиме 7 днів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА