14:49 26.07.2016

Засновник "Еліта-Центру" Шахов не з'явився до суду й оголошений у розшук

2 хв читати
Засновник "Еліта-Центру" Шахов не з'явився до суду й оголошений у розшук

Подільський районний суд м. Києва оголосив у розшук засновника ТОВ "Еліта-Центр" Олександра Шахова (він же - Олександр Олексійович Волконський) у зв'язку з його неявкою на чергове засідання суду, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в органах прокуратури.

"Шахов не прийшов на засідання Подільського райсуду, суд оголосив його в розшук. Наступне засідання призначено на 21 серпня", - сказав співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, 11 квітня 2016 року на клопотання сторони захисту постановою Подільського районного суду м. Києва до О.Шахова було застосовано так званий "закон Савченко" (закон України "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в термін покарання" №838-VIII) і йому змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис. грн з носінням електронного засобу контролю.

Генеральна прокуратура України заявила, що оскаржить застосування так званого "закону Савченко" до О.Шахова.

У період з вересня 2004 року року до лютого 2006 року О.Шахов (Волконський) з метою заволодіння грошовими коштами громадян України організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли А.Терентьєв та інші особи, розробив план вчинення злочинів, придбав низку фіктивних підприємств, офіційно відведені Київською міською радою земельні ділянки для будівництва житлових будинків, і, ставши їх співзасновником, організував збір коштів від громадян під приводом інвестування в будівництво житлових будинків на земельних ділянках, розташованих у м. Києві. Однак отримані від 1693 громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.

Генеральна прокуратура України підтримує державне обвинувачення в кримінальному провадженні щодо Шахова О.О. і Терентьєва А.В. за фактом вчинення шахрайства щодо вкладників ТОВ "Еліта-Центр", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. Ч. 2, 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. Ч. 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА