17:56 26.07.2016

Прокуратура і СБУ проводять обшуки в приміщеннях аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Прокуратура і СБУ проводять обшуки в приміщеннях аеропорту "Бориспіль"

Слідчі прокуратури Києва спільно зі співробітниками Служби безпеки України 26 липня проводять обшуки в приміщеннях міжнародного аеропорту "Бориспіль" в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення державних закупівель.

"Встановлено, що державним підприємством в грудні 2015 року проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого у переможця (приватного підприємства) придбані чотири таких прилади на загальну суму 4,3 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва .

Згідно з документами, наданими переможцем тендеру, детектори виготовлені чеською компанією. Однак, як з'ясувалося під час слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником - громадянин Російської Федерації.

Крім того, встановлено, що вартість кожного з детекторів становить близько 200 тис. грн, що майже в чотири рази дешевше, ніж сплачено державним підприємством.

"Нині в приміщеннях аеропорту "Бориспіль", офісі фірми-переможця, а також за місцем проживання учасників злочинної схеми вилучено документацію та інші речові докази, які підтверджують протиправні дії. Слідчі дії тривають", - резюмує прокуратура.

Раніше повідомлялося, що СБУ 26 липня проводить обшук у Державіаслужбі у кримінальному провадженні, порушеному за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, щодо окремих посадових осіб аеропорту "Бориспіль", які за сприяння службових осіб Державіаслужби вчинили розтрату бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання в сумі 4,3 млн грн.

"Пізніше ці кошти, на порушення розпорядження Кабінету Міністрів України №829-р від 11 вересня 2014 року, були переказані підприємству, підконтрольному резиденту Російської Федерації, з подальшим виведенням за межі України", - зазначала Державіаслужба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА