20:24 26.07.2016

МЗС України рекомендує громадянам дотримуватися правил безпеки під час Олімпіади в Ріо

3 хв читати
МЗС України рекомендує громадянам дотримуватися правил безпеки під час Олімпіади в Ріо

У зв'язку з наближенням літніх олімпійських та паралімпійських ігор 2016, які відбудуться в м Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які планують поїздки до Бразилії з метою відвідування зазначених міжнародних спортивних заходів, дотримуватися заходів особистої безпеки.

Як повідомляє прес-центр МЗС, на території Бразилії, зокрема в м. Ріо-де-Жанейро і його передмістях, зберігається напружена криміногенна ситуація. Найбільш поширеними злочинами у Бразилії, які відбуваються, зокрема, проти іноземних громадян, є незаконне заволодіння майном і викрадення людей з метою отримання викупу. Найвищий рівень злочинності спостерігається у віддалених кварталах, т. зв. "Фавелах", великих міст Бразилії (Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро, Салвадор, Бразиліа тощо), які фактично не контролює місцева поліця.

Українське зовнішньополітичне відомство також наголошує, що санітарно-епідеміологічна ситуація в Бразилії залишається складною через високий ризик зараження небезпечними вірусними захворюваннями (вірус Зіка, чикунгунья, лихоманка денге).

Крім цього, слід враховувати, що в зв'язку із зростанням рівня терористичних загроз у світі проведення в країні масштабних спортивних заходів за участю іноземних громадян підвищує ймовірність здійснення терористичних атак з боку радикально налаштованих ісламістських угруповань.

З огляду на вищенаведену інформацію, під час перебування на території Бразилії в період проведення літніх Ігор 2016 громадянам України рекомендується дотримуватися низки порад. А саме: виявляти підвищену пильність і обережність у місцях масового скупчення людей, максимально обмежити пересування в громадських місцях в темний час доби, намагатися не користуватися муніципальним громадським транспортом.

Також рекомендується утриматися від відвідування віддалених і небезпечних районів м. Ріо-де-Жанейро (райони Алемао, Росінья, Шапе Мангейра, Бабілонія, Маре, Шападао), а також пляжів Копакабана та Іпанема, де останнім часом зафіксовано значну кількість крадіжок і пограбувань іноземних туристів.

Подорожувати з мінімальною кількістю речей, цінні речі носити приховано; мати при собі тільки незначні суми готівкою, носити тільки ті кредитні картки, в яких є потреба, уникати користування банкоматами поза стаціонарними відділеннями банків, торговими центрами або супермаркетами, а також не встановлювати контакти з випадковими незнайомими особами, особливо з тими, які ініціативно і безпідставно пропонують сумнівні послуги або певні угоди.

Необхідно завжди мати при собі копію паспортного документа, намагатися без необхідності не носити з собою оригінал паспорта, а залишати його в надійному місці в готелі на час екскурсій або прогулянок по місту.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій – виконувати інструкції представників місцевої влади та правоохоронних органів.

З метою зниження ризику зараження небезпечними вірусними захворюваннями, поширеними в Бразилії, дотримуватися профілактичних заходів: активно користуватися репелентами; носити закритий одяг, який максимально покриває тіло; перебувати в приміщеннях, обладнаних протимоскітними сітками і кондиціонерами; уникати відвідування парків, лісів, водойм; у разі появи перших симптомів зазначених захворювань невідкладно звертатися по кваліфіковану медичну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА