12:53 27.07.2016

Генпрокурор підписав повідомлення про підозру Онищенка

2 хв читати
Генпрокурор підписав повідомлення про підозру Онищенка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу підписав повідомлення про підозру народного депутата Олександра Онищенка - фігуранта кримінального провадження щодо зловживань депутатів і вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого у спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народного депутата України від фракції "Воля народу" Олександра Онищенка", - йдеться в повідомленні.

"Підписання повідомлення про підозру О.Онищенка відкриває Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі шлях до доведення справи проти основного та інших фігурантів газової схеми до логічного завершення - судового вироку. Наступний крок - оголошення Онищенка в розшук, зокрема міжнародний", - коментує керівник САП Назар Холодницький.

Він заявив, що якщо О.Онищенко й далі переховуватиметься, то "ми звернемося до суду про застосування процедури спеціального попереднього розслідування за ст. 297-1 КПК України, яка дозволяє проводити судовий розгляд за фізичної відсутності обвинуваченого (in absentia)".

Особливий акцент САП зробить на те, щоб домогтися конфіскації всього арештованого майна фігурантів газової схеми на користь держави, вказав Н.Холодницький.

Як повідомлялося, 22 червня Національне антикорупційне бюро і САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата О.Онищенка - головного фігуранта газової схеми. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, залишив Україну.

Станом на 26 липня затримали 12 підозрюваних. 10 підозрюваним у причетності до цієї схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів. Сумарний розмір застави становить понад 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА