11:52 29.07.2016

Турецька Limak восени продовжить будівництво метро в Дніпрі

2 хв читати
Турецька Limak восени продовжить будівництво метро в Дніпрі

Турецька компанія Limak, переможець міжнародного тендера в рамках проекту "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську", розпочне роботи20 вересня 2016 року.

Як повідомив прес-служба Дніпровського міськради в четвер, керівництво компанії Limak передало міському голові Борису Філатову остаточний варіант угоди і необхідний пакет документів, який регулюватиме процес будівництва метро, в присутності представників французької компанії-консультанта проекту Еgis і керівництва ВАТ "Київметробуд".

Вартість угоди, укладеної з компанією Limak, становить EUR224 млн.

"Проект завершення будівництва метро передбачає будівництво трьох станцій у центральній частині міста загальною протяжністю 4 км - "Центральна", "Театральна", "Музейна". За наявності технічної можливості першої повинні відкрити ст. "Центральна", адже найбільший пасажиропотік йде саме через центр міста, - сказав Б.Філатов.

За словами турецьких фахівців, добудовуватися метрополітен буде за новітніми австрійськими технологіями, що, як зазначив член правління Limak Турхан Сердара Баджаксіза, дозволить прискорити виконання робіт з урахуванням особливостей грунтів міста.

"Ми мобілізуємося в повному обсязі, щоб виконати цей проект на всі 100%, оскільки працюємо в інших куточках земної кулі", - запевнив Турхан Сердар Баджаксіз.

Планувалося, що будівництво триватиме п'ять років. Як зазначили представники турецької компанії, завдяки співпраці з "Київметробудом" і використанню їхнього досвіду роботи можуть бути завершені за чотири роки.

Початок будівництва заплановано на 20 вересня.

Як повідомлялося, будівництво метрополітену в Дніпрі почалося ще в 1982 році. З 1995 року в підземці працюють шість станцій замість дев'яти запланованих.

Турецька компанія Limak 13 квітня 2016 року виграла тендер на продовження будівництва метрополітену. Прозорість процедури оцінювали фінансові донори проекту - Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА