11:59 29.07.2016

В "Укроборонпромі" назвали три версії причини вибуху снаряда в Сумській області

2 хв читати
В "Укроборонпромі" назвали три версії причини вибуху снаряда в Сумській області

Комісія фахівців Державного концерну "Укроборонпром" попередньо виділила три найбільш достовірних версії причини неконтрольованого вибуху снаряда на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів, який входить до складу ДК "Укроборонпром", у Кролевецькому районі Сумської області в четвер.

"Розглядається три версії: самодетонація снаряда через зміни хімічних властивостей речовини протягом її зберігання, наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками", - повідомили фахівці "Укроборонпрому" з місця події.

Як повідомляється на офіційному сайті "Укроборонпрому" в п'ятницю, роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках тристороннього договору між держпідприємством "Укроборонсервіс", що входить до складу ДК "Укроборонпром", NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) і Міністерством оборони України. Утилізацію здійснює Науково-дослідний інститут хімічних продуктів, який проводить такі роботи з 1996 року, а з 2013 року співпрацює з Агентством НАТО і за ці останні три роки утилізував близько 5 тис тонн боєприпасів. З 2002 року відповідно до укладених домовленостей ДП "Укроборонсервіс" утилізувало 73 тис тонн боєприпасів.

"Нині головне завдання "Укроборонпрому" - з'ясувати причину події та зробити неможливими такі випадки в майбутньому. Боєприпаси досі зберігаються на складах, вичерпують термін своєї придатності, саме тому Концерн укотре звертається до профільних відомств з проханням сприяти якнайшвидшому розгортанню власного вітчизняного виробництва сучасних боєприпасів", - заявляють у держконцерні.

Як повідомлялося, у четвер, 28 липня, о 17.05 на території випробувальної станції одного з підприємств ДК "Укроборонпром" під час розвантаження боєприпасів, які були привезені для утилізації, стався вибух одного з них, у результаті чого загинули три людини і ще двоє мають тілесні ушкодження .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА