18:01 02.08.2016

Рекомендації МОЗ бажаючим відвідати Олімпіаду в Бразилії

2 хв читати
Рекомендації МОЗ бажаючим відвідати Олімпіаду в Бразилії

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило рекомендації для відвідувачів літніх Олімпійських ігор у Бразилії (щодо можливих ризиків для здоров'я).

Як повідомляє прес-служба МОЗ, найпоширеніші у Бразилії захворювання - це харчові отруєння, хвороби, що передаються через укуси комах (малярія, сказ, лейшманіози, хвороба Чагаса, вірус Зіка та ін.); ВІЛ-інфекція, гепатити В та С. Також небезпечне поширення в країні резистентних до протимікробних препаратів штамів деяких збудників кишкових інфекцій.

Перед поїздкою до Бразилії необхідно упевнитися в наявності всіх щеплень (від поліомієліту, дифтерії, правця, коклюшу, кору, паротиту тощо). Також бажано зробити щеплення проти вірусного гепатиту А. Якщо планується відвідування футбольних матчів у Белу-Орізонті, Бразиліа або Манаусі, необхідно зробити щеплення проти жовтої лихоманки.

Для попередження харчового отруєння необхідно вживати лише бутильовану воду промислового виробництва, тільки термічно оброблену їжу, фрукти та овочі ретельно мити чистою водою. МОЗ також не рекомендує вживати соки фреш, виготовлені в непідходящих приміщеннях та умовах.

У МОЗ нагадали про малярію в бразильській Амазонії, північному та центрально-західному регіонах, а також про випадки тропічної малярії в центральній частині Ріо-де-Жанейро і деяких гірських районах.

"Для попередження інфікування цими захворюваннями рекомендується селитися тільки в оселях із кондиціонерами, застосовувати репеленти, уникати подорожей до віддалених населених пунктів у сільській місцевості. Для уникнення інфікування необхідно приймати препарати для хіміопрофілактики малярії", - йдеться в рекомендаціях МОЗ.

Окрім цього, у Бразилії слід уникати контактів із собаками, кішками та іншими тваринами для запобігання інфікування сказом.

МОЗ також нагадує, що Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує вагітним жінкам відвідувати райони, в яких є загроза зараження вірусом Зіка.

Олімпіада-2016 відбудеться в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА