10:15 05.08.2016

Нардеп Онищенко та його адвокати не з'явилися на повторний допит

2 хв читати
Нардеп Онищенко та його адвокати не з'явилися на повторний допит

Народний депутат Олександр Онищенко, якого повторно викликали на допит детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), не з'явився, повідомила прес-секретар Бюро Світлана Оліфіра.

"Онищенко не з'явився на допит до детектива", - сказала вона журналістам після 9.30 п'ятниці під будівлею НАБУ. О. Онищенка було викликано на допит на 9.00 п'ятниці.

За словами С. Оліфірі, до детектива Бюро не прибули, і не повідомили про причину своєї відсутності і адвокати О. Онищенка. "За моєю інформацією, від адвокатів ніяких повідомлень не надходило", – зазначила вона.

Як повідомлялося, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 22 червня викрили організаторів схеми із розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата О. Онищенка - головного фігуранта "газової" схеми. 27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу підписав повідомлення про підозру О. Онищенка.

Між тим до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, покинув Україну.

О. Онищенко 29 липня заявив, що перебуває в Лондоні, оформлює посвідку на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії.

2 серпня він не з'явився на перший допит. У НАБУ роз'яснили, що за повторної неявки підозрюваного буде запущена процедура оголошення його в розшук. "Якщо він не з'явиться на допит повторно, ми звернемося до суду з проханням примусової доставки в суд і обрання запобіжного заходу", - сказав тоді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Спочатку, згідно з процедурою, О. Онищенко буде оголошений в розшук по Україні, потім – в міждержавний і міжнародний.

Під час спілкування з журналістами вранці 5 серпня С. Оліфіра підтвердила, що НАБУ готує документи до суду з проханням примусової доставки в суд і обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА