14:00 08.08.2016

ПриватБанк відкидає звинувачення у виведенні 19 млрд грн рефінансування НБУ

2 хв читати
ПриватБанк відкидає звинувачення у виведенні 19 млрд грн рефінансування НБУ

Найбільший в Україні ПриватБанк (Дніпро) вважає безпідставними звинувачення службових осіб банку в заволодінні коштами рефінансування Національного банку України (НБУ) в розмірі понад 19 млрд грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку.

"Інформація (навіть про саму можливість "виведення" куди-небудь рефінансування НБУ) не відповідає дійсності. Підозри, що банк використовував кошти від рефінансування на будь-які операції, крім повернення вкладів, - безпідставні. Згідно з вимогами НБУ, вищезазначені ресурси були використані тільки для покриття відтоків коштів фізичних осіб", - повідомили в прес-службі.

Як пояснив представник прес-служби, в результаті політичної кризи і воєнних дій на сході України в 2014 році ліквідна позиція банку погіршилася, в результаті спостерігався значний дефіцит коштів на коррахунку, пов'язаний зі зниженням обсягів коштів на рахунках фізичних і юридичних осіб.

Представник прес-служби зазначив, що від початку 2014 року відплив депозитів фізичних осіб становив 64,4 млрд грн, із яких за рахунок коштів банку покрито 38,5 млрд грн.

"За опублікованими НБУ даними, рефінансуванням були оплачені тільки 0,38 грн з кожної гривні вкладів, які були зняті. Таким чином, "виводити" банку просто не було чого", - заявили в прес-службі.

Як уточнили в банку, фінустанова власними коштами закрила 62% відтоку коштів фізичних осіб за рахунок погашення кредитного портфеля (35,6 млрд грн) і згортання операцій на міжбанківському ринку. При цьому середньозважена процентна ставка за кредитами рефінансування НБУ становить 22,1%, що вище від середньозваженої процентної ставки за депозитами фізичних осіб.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва 29 липня 2016 року затвердив чотири постанови, якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування НБУ на суму 19 млрд грн.

При цьому під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи ПриватБанку шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року здійснили заволодіння чужим майном, а саме державними коштами НБУ, в сумі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування банку.

Згідно з постановами, арешт накладається на розрахунковий рахунок, відкритий для Trade Point Agro Limited, Milbert Ventures Inc., Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd (усі – Велика Британія).

Раніше повідомлялося, що влітку минулого року ПриватБанк повідомив, що співпрацює зі слідством в рамках кримінального провадження за обвинуваченням службових осіб банку в нібито заволодінні коштами рефінансування НБУ в розмірі понад 19 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА