13:57 10.08.2016

Мер Ірпеня вийшов на роботу й заявляє, що Генпрокуратура не порушувала проти нього справ

2 хв читати
Мер Ірпеня вийшов на роботу й заявляє, що Генпрокуратура не порушувала проти нього справ

Міський голова Ірпеня (Київська обл.) Володимир Карплюк у середу повернувся на своє робоче місце після відпустки і стверджує, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) не відкривала щодо нього кримінальних проваджень і не висувала жодних офіційних підозр.

"Мені приємно, що поки я був у відпустці й проводилися обшуки, кілька тисяч жителів Ірпеня та Приірпіння вийшли на мою підтримку. Також хочу зазначити, що нині правоохоронці діють виключно в рамках правового поля. Зі свого боку я відкритий для ЗМІ і слідства", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи проведені правоохоронцями обшуки в рамках розслідування справи за ст. 364 КК України про зловживання посадовими особами Бучанської міськради при виділенні 890 га землі, В.Карплюк повідомив, що його адвокат отримав від Генпрокуратури відповідь, у якій не передбачено будь-яких підозр щодо нього.

"Земля була виділена в 2002 році, а я обіймав посаду заступника з економічних питань Бучанського міського голови з 19 листопада 2010 року по 25 липня 2011 року, тобто менше року. До моїх посадових обов'язків не входили повноваження щодо розпорядження землями територіальної громади Бучі. Генпрокуратура надала відповідь моєму адвокату, якою констатувала відсутність кримінальних проваджень або оголошення мені підозр (лист ГПУ від 03 серпня 2016 року № 04/2/3-1540-16).

В.Карплюк також зазначив, що готовий до діалогу з представниками всіх правоохоронних органів і надасть усі необхідні свідчення, як тільки отримає телефонне запрошення або офіційне повідомлення про виклик.

"Упевнений, що я свою правоту доведу і слідству, і суду. Переконаний, що слідчі Генпрокуратури проведуть чесне і неупереджене слідство", - резюмував він.

Генпрокурор України Юрій Луценко раніше заявив, що мери Бучі та Ірпеня - А.Федорук і В.Карплюк - підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 рр. "Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділу Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 рр. незаконно передали у власність земельні ділянки свого оточення і потрібним людям з Києва", - повідомив він.

У той же день з'являлася інформація, що В.Карплюк залишив межі України. А.Федорук у день обшуків був у Бучі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА