13:12 18.08.2016

Луценко заявляє про наявність оперативної інформації щодо загрози життю прокурора Суса

2 хв читати
Луценко заявляє про наявність оперативної інформації щодо загрози життю прокурора Суса

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про наявність оперативної інформації про загрозу життю начальника управління Генпрокуратури з розслідування кримінальних проваджень у сферах державної служби та власності Дмитра Суса.

"Ключовий свідок, якого допитував Сус, якщо я не помиляюся, півтора місяці тому, був одразу ж після допиту демонстративно розстріляний на вулицях Києва. А водночас від оперативних служб нам надійшла інформація, що наступним буде слідчий Сус", - заявив Ю. Луценко на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником в четвер у Києві.

Генпрокурор пояснив, що департамент з особливо важливих справ у сфері економіки, в якому працює Д.Сус, розслідує справу за викрадення керівника "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.

Ю.Луценко також зазначив, що слідство СБУ має дати оцінку правомірності дій кожного боку в інциденті між співробітниками НАБУ і Генпрокуратури 12 серпня, "адже питання є".

"Перше - це дійсно стеження велося за Сусом або за всім підрозділом. Друге - чому не представлялися представниками спецслужб? І третє - це застосування фізичної сили до прокурора", - заявив він.

Ю.Луценко також висловив здивування вимогами антикорупційних організацій і депутатів ліквідувати департамент, у якому працює Д.Сус.

"Навіть якщо є порушення, це не означає, що треба ліквідувати підрозділ", - сказав він.

Говорячи про учасників мітингу під стінами Генпрокуратури в середу, Ю.Луценко нагадав, що з багатьма з організаторів акції він знайомий і йому не зрозумілі причини таких вимог.

"Чинні народні депутати, які вимагають ліквідувати підрозділ Генпрокуратури, у якому є особливо резонансні справи з розкрадання держбюджету, або зовсім відірвалися від реальності в гонитві за своїми політичними дивідендами, або ллють воду на млин тих, хто розкрадав державу. Я інакше це кваліфікувати не можу", - сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА