10:14 19.08.2016

НАБУ оприлюднила фотокопії сторінок "чорної бухгалтерії" ПР, в яких згадується голова передвиборного штабу Трампа

3 хв читати
НАБУ оприлюднила фотокопії сторінок "чорної бухгалтерії" ПР, в яких згадується голова передвиборного штабу Трампа

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) оприлюднили фотокопії 19 сторінок "чорної бухгалтерії" Партії регіонів (документів, переданих у Бюро екс-першим заступником глави СБУ Віктором Трепаком), в яких згадується колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Пол Манафорт.

"Щоб зняти спекуляції навколо цієї теми, додаємо фрагменти 22 записів, зроблених на 19 різних аркушах", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті НАБУ в четвер увечері, до якого додаються відповідні матеріали.

При цьому в прес-служби НАБУ наголосили: "Наявність прізвища П.Манафорта у "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже в графі одержувачів містяться підписи інших осіб. Досудове розслідування в цьому провадженні триває", - йдеться в повідомленні.

П.Манафорт нині є керівником передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Раніше в матеріалі The New York Times із посиланням на НАБУ йшлося, що "рукописні бухгалтерські книги засвідчують $12,7 млн прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта від проросійської політичної партії Януковича з 2007 по 2012 рік".

У виданні також зазначають, що ім'я П.Манафорта 22 рази фігурує в так званій чорній касі, в якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за п’ять років. При цьому мета виплат чітко не вказана. Також зазначено, що ці витрати, зафіксовані в рукописних записах, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не було перевірено.

У свою чергу адвокат голови передвиборного штабу Д.Трампа заявив виданню, що П.Манафорт не отримував "ніяких подібних грошових виплат".

15 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ підтвердили, що в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів серед інших значиться П.Манафорт. "Згідно зі списками, на витрати, пов'язані з цією особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад $12,7 млн. Останній запис у "книзі" щодо П.Манафорта датується 5.10.2012 р.", - сказали в прес-службі.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник, говорячи про цю ситуацію, зазначив, що наявність у списку прізвища не означає, що він дійсно отримував ці гроші, оскільки "там стоять три підписи інших осіб, і не конкретизовано, на які цілі витрачено ці кошти, з якою метою видавалися".

Того самого дня, 15 серпня, голова штабу кандидата в президенти від демократів Гіларі Клінтон Роббі Мук заявив, що всі працівники виборчого штабу Д.Трампа мають розкрити інформацію про свої зв'язки з Росією. "Дональд Трамп зобов'язаний розкрити зв'язки з російськими або прокремлівськими організаціями голови свого штабу Пола Манафорта, а також усіх інших працівників штабу і радників", - наводить слова Р.Мука "Бі-Бі-Сі".

Він наголосив, що штаб республіканців має відзвітувати, зокрема, про те, чи працюють працівники на такі організації нині та чи отримують від них гроші".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА