12:28 25.08.2016

Слідчі поки що не знайшли "травмат", з якого застрелили чоловіка під час затримання в Кривому Озері - А.Геращенко

2 хв читати
Слідчі поки що не знайшли "травмат", з якого застрелили чоловіка під час затримання в Кривому Озері - А.Геращенко

У слідства поки що немає зброї, з якої поліцейський стріляв у чоловіка під час затримання в смт Криве Озеро (Миколаївська обл.), повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Те, що загиблий був застрелений з травматичного пістолета, - це вже факт. Це показав результат судово-медичної експертизи", - сказав він в ефірі телеканалу "112. Україна" в четвер.

На запитання ведучого, чи є ця зброя у слідства, А.Геращенко повідомив: "Ні. На сьогодні вона розшукується".

За його словами, пістолет, з якого поліцейський стріляв у затримуваного, не є табельною зброєю.

Як повідомлялося, 24 серпня прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що розслідуються дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби під час затримання правопорушника в смт Криве Озеро: "Широкого громадського резонансу набули події в смт Криве Озеро 24 серпня цього року, пов'язані зі смертю місцевого жителя, що настала під час його затримання співробітниками Кривоозерського відділу поліції. З цього приводу в прокуратури та райвідділу поліції зібралося близько 200 місцевих жителів".

Слідчий відділ прокуратури Миколаївської області почав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області за ч. 3 ст. 365 КК України.

Тіло постраждалого направлено для проведення судово-медичної експертизи в Миколаївське обласне бюро судово-медичних експертиз з метою встановлення реальної причини смерті.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що проведена прокуратурою Миколаївської області експертиза встановила, що померлого били і в нього стріляли з травматичної зброї. "Троє врадіївських поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті чоловіка в Кривому Озері, ще вчора затримані. Експертиза встановила, що, крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолета", - написав Ю.Луценко у своїй сторінці у Facebook у четвер вранці.

Він додав, що сьогодні відбудеться засідання суду з питання арешту підозрюваних поліцейських.

Як очікується, в четвер відбудеться прес-конференція за участю представників прокуратури Миколаївської області у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА