18:26 27.08.2016

FM-станціям нескладно буде заповнити квоти якісним україномовним продуктом

2 хв читати
FM-станціям нескладно буде заповнити квоти якісним україномовним продуктом

Закон про квоти для україномовної пісні на радіостанціях країни набуде чинності від початку листопада 2016 р. і в FM-станцій не виникне труднощів із вибором репертуару якісного україномовного продукту, зазначив віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко в ефірі "5 каналу" .

"Тоді (1 листопада - ІФ) і почнеться виконання першого етапу - це 25% гарантованої україномовної пісні в ефірі радіостанцій. Тенденція, яка останнім часом популярна на FM-станціях, свідчить, що в нас немає труднощів з якісним україномовним продуктом - сучасним і різножанровому ", - цитує В.Кириленка прес-служба партії "Народний фронт" у п'ятницю.

На думку віце-прем'єра, виконати квоти в 35%, як це передбачено законом через 2 роки, не становитиме проблем для сумлінних радіостанцій. При цьому він зазначив, що україномовних пісень в ефірі останнім часом стало набагато більше.

"За моїми підрахунками, в деяких радіостанцій уже 20-25% україномовної пісні, і це ще до набуття чинності закону. Тобто практика спростовує всі доведення, коли була дискусія про введення квот. А була просто сила інерції - ніхто не хоче нічого змінювати, хоче, щоб інші змінювалися. Ця сила інерції в результаті ухвалення закону подолана. Те, що президент України підписав закон негайно і без зауважень, - свідчить про єдність підходів усієї влади - і в уряді, і серед депутатів", - сказав В.Кириленко.

Віце-прем'єр нагадав, що закон про квоти не забороняє російськомовні пісні або пісні іншими мовами. Він лише встановлює квоту для україномовної пісні в ефірі радіостанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА