15:40 29.08.2016

Поліцейські затримали другого фігуранта справи про розкрадання в банку "Михайлівський"

3 хв читати
Поліцейські затримали другого фігуранта справи про розкрадання в банку "Михайлівський"

Правоохоронці затримали ще одного учасника злочинної групи, причетної до розкрадання коштів у банку "Михайлівський" та доведення його до банкрутства, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

"Доброго ранку. Ще одна хороша новина щодо банку "Михайлівський": вчора встановили місцезнаходження і затримали ще одного учасника злочинної групи, що вкрала гроші вкладників", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

А. Крищенко додав, що другий фігурант справи вже добу провів у ізоляторі. "Тепер справа за судом, обрати гідний запобіжний захід. Сподіваюся, суд проявить здоровий глузд і принциповість (нагадаю, попередній отримав заставу 138 млн і сидить у СІЗО)", - написав начальник столичного главку поліції.

Імен та прізвищ, а також будь-яких інших даних А. Крищенко не навів.

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко пішов зі своєї посади. В. о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

Вже 23 травня Національний банк України 23 травня зарахував ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і звинуватив його у здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк "Михайлівський" був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого НБУ проводив роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

Згідно з повідомленням регулятора, 20 травня 2016 року В. Дорошенко повідомив, що залишив посаду, і цього ж дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даних.

Банк "Михайлівський" зареєстровано 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк "Михайлівський" за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-е місце в групі українських недержавних банків з 109 у країні.

13 серпня прокуратура міста Києва повідомила про підозру колишнього голови правління ВАТ "Банк Михайлівський" у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ст. 218-1 Кримінального кодексу України. За інформацією прокуратури, він, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн грн на рахунок підприємства з ознаками фіктивності, що призвело до втрати платоспроможності банку. У повідомленні прокуратури м. Києва не вказується ім'я затриманого банківського службовця.

Торго ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу колишньому голові правління ВАТ "Банк Михайлівський" у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 млн гривень, повідомила прокуратура Києва на своїй сторінці у Facebook. Затриманий підозрюється в розкраданні 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА