16:37 29.08.2016

Екс-глава Міндоходів Клименко не має статусу підозрюваного, його захист планує звернення до суду про захист честі та гідності

2 хв читати
Екс-глава Міндоходів Клименко не має статусу підозрюваного, його захист планує звернення до суду про захист честі та гідності

Екс-міністр доходів і зборів України, лідер політичної партії "Успішна країна" Олександр Клименко не має статусу підозрюваного, всі дії, здійснювані слідством стосовно нього як підозрюваного, є незаконними, стверджують його адвокати.

"До сьогоднішнього дня Олександру Клименку не надано статусу підозрюваного", - сказала адвокат, захисник О. Клименка Тетяна Жуковська на прес-конференції в понеділок у Києві.

За її словами, не відповідають дійсності заяви генерального прокурора Юрія Луценка з приводу розслідування кримінальних справ проти О. Клименка і збитків у сумі 198 млрд грн. Вона зазначила, що ця сума перевищує у кілька десятків разів ті суми, які фігурують у кримінальних провадженнях проти О. Клименка.

Т. Жуковська зазначила, що адвокатам відомо про два кримінальних провадженнях проти О. Клименка, однак там не фігурує сума збитків, які інкримінують їхньому клієнту і про яку заявив генпрокурор.

Адвокат пояснила, що за однією кримінальною справою О. Клименка підозрюють у зловживанні владою із завданням шкоди у вигляді ненадходження податків до бюджету в сумі 126 млн грн, а в іншій справі він підозрюється у сприянні незаконному привласненні 616 млн грн у вигляді компенсації суб'єкту господарювання ПДВ (обидві справи розслідуються з 2014 року).

"У зв'язку з цими незрозумілими заявами, у зв'язку з цими сумами, якщо прокуратура надалі робитиметакі непідтверджені заяви, то ми, захист Клименка, звертатимемося до національних судів щодо захисту честі, гідності та ділової репутації нашого клієнта", - повідомила захисниця О. Клименка, адвокат Олена Клименко.

Раніше генпрокурор Ю. Луценко заявляв, що сума збитків, завданих діяльністю фірм, що мають відношення до колишнього міністра доходів і зборів України О. Клименка і бізнесмена Сергія Курченка, становить 198 млрд грн.

19 серпня стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовив Генпрокуратурі України в наданні дозволу на початок процедури заочного розслідування проти екс-міністра доходів і зборів О. Клименка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА