17:18 29.08.2016

Суд у справі Кернеса перенесено на 26 вересня - адвокат

2 хв читати
Суд у справі Кернеса перенесено на 26 вересня - адвокат

Київський райсуд Полтави переніс засідання у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців на 26 вересня, повідомив адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко.

"Суд переніс засідання, оскільки сьогодні (в понеділок - ІФ) Геннадієві Адольфовичу роблять операцію в ізраїльській клініці "Асута", де його вже двічі оперували. У зв'язку з цим суд переніс засідання на 26 вересня", - сказав О.Гунченко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Раніше директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна про те, що суд, призначений на понеділок, не відбувся через планову операцію Г.Кернеса.

Він не зміг відповісти на запитання, скільки триватиме операційний період і коли міський голова знову вийде на роботу.

"Усе залежить від того, як пройде операція та післяопераційний період. Ніхто не загадує і не ставить якихось чисел, до яких потрібно повернутися", - сказав Ю.Сидоренко.

Як повідомлялося раніше, попереднє засідання, призначене на 18 липня, не відбулося у зв'язку з тим, що Г.Кернес переніс операцію і перебував на стаціонарному лікуванні в ізраїльській клініці. Відповідно до інформації на офіційному порталі "Судова влада України", суд було перенесено на 29 серпня.

Як повідомлялося, невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 р. Г.Кернесу було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (загроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. 26 березня Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня Вищий спецiалiзований суд України оголосив резолютивну частину рішення про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА