17:21 29.08.2016

У справі журналіста Щетиніна призначено низку експертиз

2 хв читати
У справі журналіста Щетиніна призначено низку експертиз

Слідство у справі смерті журналіста, засновника російського інтернет-видання "Новый Регион" Олександра Щетиніна призначило низку експертиз, щоб підтвердити або спростувати версію самогубства, повідомила речник ГУ Національної поліції в м. Києві Оксана Блищик.

"Основна версія, яка зараз розглядається, - це самогубство, але також ми маємо відкрите кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України - це "умисне вбивство", - повідомила О.Блищик в коментарі "5 каналу" в понеділок.

Вона зазначила, що огляд місця події та свідчення, зібрані слідством (непорушена обстановка в житлі журналіста та зачинені двері), вказують на самогубство.

"Проте слідчі зараз призначили низку експертиз: це і судово-медична експертиза, і балістична експертиза. Ми очікуємо їхніх висновків для того, щоб зібрати достатню доказову базу, щоб зробити процесуальні дії: або підтвердити версію щодо самогубства, або спростувати та розглядати це провадження вже як умисне вбивство", - сказала О.Блищик.

Як повідомлялося, 28 серпня 2016 року журналіста О.Щетиніна було виявлено з вогнепальним пораненням голови у власній квартирі. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою правовою кваліфікацією "самогубство".

У свою чергу директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що має місце мотив умисного вбивства журналіста. "За попередніми даними картина злочину характерна для самогубства, хоча мені особисто зрозумілі підозри колег по цеху - загиблий був російським журналістом, який переїхав в Україну і кардинально змінив свої погляди і редакційну політику видання "Новый Регион - Новости" з проросійської на проукраїнську", - висловив думку А.Шевченко.

Раніше портал "Київ Оперативний" у Facebook повідомив, що А.Щетиніна виявили 28 серпня на балконі його друзі, які прийшли привітати його з днем народження: "Олександр сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову (під стільцем лежав пістолет)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА