17:53 29.08.2016

НАБУ оголосило в розшук мати нардепа Онищенка

2 хв читати
НАБУ оголосило в розшук мати нардепа Онищенка

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук Кадирову Інесу Петрівну – мати народного депутата Олександра Онищенка, головного фігуранта "газової" схеми "Укргазвидобування", який наразі перебуває за кордоном.

"Кадирова Інеса Петрівна, 17.03.1945 року народження, яку підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 КК України", - йдеться на сайті НАБУ в понеділок.

Ч. 1 ст. 255 - участь у злочинній організації і злочинах, вчинюваних такою організацією), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 - заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 - легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 - фіктивне підприємництво, вчинене за попередньою змовою групою осіб, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 – підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців.

Як повідомлялося, 15 червня НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що заподіяла шкоду державі в сумі понад 3 млрд грн у результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". Під час досудового розслідування встановлено, що організатором корупційної схеми є О. Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт.

27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру О. Онищенку. Але той раніше, користуючись депутатською недоторканністю, полишив Україну. 29 липня О. Онищенко повідомив, що перебуває в Лондоні, оформлює посвідку на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА