12:26 30.08.2016

ГПУ завершила досудове розслідування у справі Олександра Лавриновича

2 хв читати
ГПУ завершила досудове розслідування у справі Олександра Лавриновича

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича та його заступника й директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Мін’юстиції.

Як повідомляє у вівторок управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, їх підозрюють у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол.) за безпідставну і незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги під час підготовки до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховання фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю. Тимошенко, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) і ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України".

"Нині підозрюваним і їхнім захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, що наразі триває", - сказано повідомленні.

Як повідомлялося, 13 липня 2015 року Генпрокуратура України висунула О. Лавриновичу звинувачення у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) у зв'язку із залученням американської юридичної фірми Scadden у справі проти України в Європейському суді з прав людини. Оплата послуг юристів кваліфікована слідством як розтрата шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн.

30 липня Печерський районний суд Києва призначив заставу О. Лавриновичу у розмірі 1,2 млн грн, і 7 серпня він вийшов під заставу.

У квітні 2016 року О. Лавринович повідомив, що йому повернули закордонний паспорт, а кримінальне провадження стосовно нього триває.

18 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про вручення О. Лавриновичу повідомлення про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА