17:22 31.08.2016

НБУ пояснює зниження гривні загостренням ситуації в Криму й АТО, а також сезонним зростанням попиту на валюту

2 хв читати
НБУ пояснює зниження гривні загостренням ситуації в Криму й АТО, а також сезонним зростанням попиту на валюту

Національний банк України (НБУ) пояснює підвищену волатильність гривні на міжбанківському ринку сезонним зростанням попиту на іноземну валюту, корекцією цін на зернові та загостренням ситуації в Криму і на сході країни, повідомляється в поширеному в середу прес-службою НБУ коментарі.

Як зазначено в повідомленні, поряд з вищевказаними чинниками спостерігається тимчасове зростання купівлі валюти українськими компаніями для сплати за зобов'язаннями в іноземній валюті в кінці місяця.

НБУ не прогнозує в найближчі місяці надмірної волатильності гривні, яка була б несумісна з досягненням інфляційних завдань у поточному та наступних роках (12%+/- 3 п. п. і 8% +/- 2 п. п. відповідно).

За оцінкою НБУ, такий прогноз заснований на зростанні цін на сталь і залізну руду в останні тижні, очікуване зростання надходжень експортної виручки від нового врожаю восени і очікуване відновлення програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

НБУ наголосив, що продовжує відстежувати ситуацію на валютному ринку, оскільки курс гривні істотно впливає на інфляцію.

"Завдяки нарощуванню міжнародних резервів протягом останніх п'яти місяців до рівня понад $14 млрд НБУ має всі можливості не допустити надмірних коливань обмінного курсу, зумовлених не фундаментальними, а тимчасовими факторами", - резюмував центробанк.

Як повідомлялося, НБУ на аукціоні в середу продав весь заявлений обсяг $30 млн, що становило 53,7% попиту, за курсом до 26,2 грн/$1. Востаннє НБУ проводив аукціон з продажу 29 березня, на якому продав банкам $26,2 млн за курсом до 26,55 грн/$1.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА