18:33 31.08.2016

Національна стратегія поводження з відходами буде розроблена до грудня 2016

1 хв читати
Національна стратегія поводження з відходами буде розроблена до грудня 2016

Національна стратегія поводження з відходами буде розроблена до грудня 2016 року, повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

"Цей документ, якого в України не було 25 років, стане основним для реформування системи поводження з відходами.... Ця стратегія буде презентована у грудні, як це передбачено нашими зобов'язаннями в рамках імплементації угоди про асоціацію (з ЄС – ІФ)", – сказав О. Семерак на засіданні робочої групи з розробки нацстратегії поводження з відходами в Києві в середу.

В рамках засідання робочої групи між Міністерством екології та природних ресурсів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, програмою підтримки "зеленої" модернізації української економіки німецької федеральної компанії GIZ та проектом Європейського банку реконструкції та розвитку за підтримки інвестицій в систему управління і переробки твердих побутових відходів (ТПВ) підписано меморандум про співпрацю для побудови в Україні ефективної системи поводження з відходами.

За словами О. Семерака, в рамках такого співробітництва буде розроблена національна стратегія та національний план поводження з відходами, а також проведено комплексний моніторинг стану полігонів ТПВ та сміттєзвалищ та доопрацьовано рамковий проект закону про відходи, який згодом буде поданий на розгляд до Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА