13:49 01.09.2016

Українська сторона готова обміняти понад 400 представників ОРДЛО

2 хв читати

Понад 400 представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) перебувають у місцях позбавлення волі на підконтрольній Києву території України, заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Що стосується обмінного фонду... Що стосується кількості людей, які перебувають у наших установах утримання, люди, які перебувають під слідством... Я скажу так. Понад 400 осіб. Доля їхня відома... До них належать люди, стосовно яких прийняті і вступили в силу вироки, є ті, хто перебувають у місцях позбавлення волі, є ті, які перебувають під слідством, є ті, у яких інший статус, але всі вони в правовому полі перебувають", - сказав В. Грицак на брифінгу в Харкові в четвер, відповідаючи на запитання журналіста про те, скільки людей може обміняти українська сторона в рамках Мінських угод.

Глава СБУ зазначив, що українська сторона діє виключно в рамках закону: затриманим надаються адвокати, про факт затримання інформуються родичі.

"Тому та сторона знає, скільки в України представників тієї сторони", - сказав В. Грицак.

Він повідомив також, що в рамках Мінської переговорній групі вдалося встановити місця перебування 57 громадян України, незаконно утримуваних в ОРДЛО (при цьому представники ОРДЛО підтвердили місцезнаходження 45 заручників.

"Де утримуються інші невідомі. Але ми точно знаємо, що вони живі і перебувають на їхній території. І факт того, що вони живі, дає нам велику надію на те, що вони в найкоротші терміни мають бути звільнені", - сказав В. Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА