22:11 01.09.2016

Американська Avellana Gold займеться видобутком поліметалів на Закарпатті

3 хв читати
Американська Avellana Gold займеться видобутком поліметалів на Закарпатті

Американська компанія Avellana Gold придбала низку компаній, що володіють ліцензіями на видобуток і розвідку поліметалічних руд у Західній Україні, й обговорює умови практичної реалізації проекту з видобутку металів, повідомила Державна служба геології та надр (Держгеонадра) в четвер.

"На сьогодні ми цілком усвідомлюємо геологічні та операційні ризики проекту, високі вимоги місцевих громад щодо екологічності проекту, а також фактичну неможливість залучення довгострокового боргового капіталу у країну з переддефолтним рейтингом", - наведено в повідомленні слова голови та акціонера Avellana Gold Браена Севіджа (Brian C Savage).

Згідно з релізом, керівництво Держгеонадра нещодавно провело офіційну зустріч із представниками компанії з метою обговорення основних умов співпраці та отримання гарантій її довгостроковості.

На ній Б.Севідж зазначив, що Avellana Gold хотіла б отримати від держави сигнал, що країні дійсно потрібен великий проект із видобутку та збагачення поліметалічних руд, та гарантії стабільності ліцензійних умов і регуляторних правил у сфері надрокористування.

Держгеонадра зазначили, що за роки незалежності України це може стати першим проектом із видобутку металів, реалізованим за принципом юніорських добувних компаній - компаній, що фінансуються за рахунок частки і публічного капіталу та створюваних переважно геологами зі значним досвідом роботи вузької професійної спеціалізації.

"За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 юніорських компаній, які мають стати вагомими конкурентами аналогічних проектів Канади, Австралії, Африки. Це один із тих украй важливих якірних проектів, до реалізації якого служба йшла не один місяць. Одне із наших завдань – це включення його до переліку базових на рівні інвестиційних проектів країни", - прокоментував підсумки зустрічі голова Держгеонадр Микола Бояркін.

Він зазначив, що схема залучення капіталу через юніорські компанії є однією з основних у таких країнах, як Канада, Австралія та Велика Британія, а також у ПАР і Китаї.

Згідно з інформацією на сайті компанії, вона зареєстрована на Кіпрі і здійснює придбання, розвідку та розробку мінеральних ресурсів, насамперед в Україні та сусідніх країнах Східної Європи.

"Компанія була заснована після революції "Євромайдану" групою міжнародних інвесторів, які сприйняли події в Україні як передвісник змін на інституціональному рівні, що приведуть до більшої безпеки для інвесторів, що дало б змогу залучити капітал, необхідний для рекапіталізації сектора гірничого видобутку в Україні", - зазначає Avellana Gold.

У матеріалах компанії наголошується, що після двох років переговорів із приватними інвесторами та кількома великими компаніями було отримано і формалізовано мандат на інвестиції в гірничодобувний сектор України.

Головою компанії є Б.Севідж (Brian C Savage) - голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував у 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії з сфери природних ресурсів. Він має 35-річний досвід роботи в галузі, є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим главою ради директорів Certified Minerals Limited - сформованій ним компанії для первинної купівлі і продажу каситеритових (олов'яних), колтанових (ніобієвих/танталітовіх) і вольфрамітових руд у старательських артілей, придбання мінеральних концесій у Конго. Крім того, Б. Саваж – невиконавчий директор Amur Minerals Corporation, компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії.

Головою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі (Charles Beaudry) з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (нині - Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. Він є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку, а також обирався до ради директорів Prospectors and Developers Association of Canada.

Українське представництво Avellana Gold очолює Микола Гожик, який раніше був головним інженером ТОВ "Закарпатполіметали", директором ТОВ "Сауляк". Він брав участь в оцінці резервів Мужіївського золото-поліметалічного родовища, Тарасівського титано-цирконієвого родовища, золоторудного родовища Сауляк.

Поліметалічні руди - природні комплексні мінеральні утворення, що містять низку хімічних елементів, серед яких найціннішими компонентами є свинець і цинк, супутніми - мідь, срібло, золото, олово, вісмут та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА