13:12 06.09.2016

Місто-господар "Євровбачення-2017" визначатимуть Порошенко і Гройсман, поки що й натяку на переможця немає

2 хв читати
Місто-господар "Євровбачення-2017" визначатимуть Порошенко і Гройсман, поки що й натяку на переможця немає

Переможця відбору щодо проведення в Україні міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" в 2017 році фактично визначатиме вище керівництво країни - президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

"На мою думку, питання про те, яке місто прийматиме "Євробачення", є політичним. Справа - між президентом Порошенком і прем'єр-міністром Гройсманом. Що відбувається, знають тільки ці дві особи", - сказав він в ексклюзивному коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна".

З. Аласанія додав, що на початок наступного тижня рішення про переможця конкурсу має бути оголошене.

"На початку наступного тижня я вже маю бути у Берліні, де зустрічатимуся з наглядовою радою конкурсу і оголошу їм рішення України. Поки що немає навіть натяку на переможця, і це дивно", - відмітив він.

Як повідомлялося, Міністерство культури України заявило, що оргкомітет із проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" в 2017 році збереться на засідання 31 серпня, а місто-господар конкурсу буде оголошено найближчим часом.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що українська столиця є найкращим претендентом на проведення пісенного конкурсу, і висловив обурення фактом затягування ухвалення рішення.

Голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі закликав провести "Євробачення" в Одесі.

Міський голова Дніпра Борис Філатов назвав ганебним перенесення запланованого на 25 серпня оголошення переможця відбору.

Раніше на сайті уряду був розміщений анонс брифінгу на 25 серпня, на якому мав бути оголошений переможець відбору міста-господаря конкурсу "Євробачення-2017", пізніше брифінг скасували. До цього організаційний комітет конкурсу планував оголосити результати конкурсу 27 липня, проте відклав прийняття результату на невизначений термін для проведення додаткової оцінки претендентів.

До фіналу конкурсу на право проведення "Євробачення" в 2017 році пройшли Київ, Одеса і Дніпро.

З. Аласанія заявляв, що місто, в якому відбудеться "Євробачення-2017", можуть оголосити через тиждень. За його даними, два з трьох міст мають значні переваги - Київ і Одеса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА