18:10 07.09.2016

Суд заборонив податківцям стягувати з липецької фабрики "Рошен" понад 140 млн руб. штрафів

2 хв читати
Суд заборонив податківцям стягувати з липецької фабрики "Рошен" понад 140 млн руб. штрафів

Арбітражний суд Липецької області не задовольнив клопотання Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області про скасування забезпечувальних заходів щодо двох справ, які стосуються податкових перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" ("дочка" корпорації Roshen), повідомив "Інтерфаксу" адвокат АТ Олександр Гур'єв.

Податківці намагаються стягнути з АТ понад 140 млн рублів штрафів, нарахованих за підсумками перевірок 2012-2013 років. Клопотання було подано в арбітражний суд наприкінці серпня. Відомство неодноразово зверталося до суду з клопотаннями про скасування забезпечувальних заходів, застосованих судом раніше.

"За ініціативи податкового органу ми зустрічаємося в суді тільки у справі, що стосується перевірки за 2012 рік, водинадцяте. І це тільки щодо забезпечувальних заходів. А є ще справи за іншими періодами і перевірок, де питання забезпечення обговорювалося неодноразово. Це явне зловживання податковим органом своїми процесуальними правами", - сказавО. Гур'єв.

Крім того, за його словами, викликає подив намір слідчих органів знову продовжити арешт майна, накладений у квітні 2015 року. "У рамках кримінальної справи слідство знову ініціює продовження арешту майна. І це за відсутності недоплати з податками і пенею. Тобто слідство бажає забезпечувати неіснуюче зобов'язання. Це нонсенс. Попереднє продовження нині оскаржується у касаційному порядку", - сказав адвокат.

За його словами, наразі у провадженні Арбітражного суду Липецької області розглядаються чотири справи щодо перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", два - щодо ТОВ "Рошен". Справу щодо перевірок ТОВ "Рошенцентр-Л" завершено на користь платника податків.

У Міжрайонній інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області коментувати рішення арбітражного суду відмовилися.

Як повідомляв у березні цього року О. Гур'єв, Арбітражний суд Центрального округу підтвердив правомірність застосування забезпечувальної міри, якою Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області заборонялося стягувати з АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" ("дочка" корпорації Roshen, яка належить президентові України Петру Порошенку) понад 361,5 млн рублів донарахованих податкових платежів. При цьому він пояснював, що раніше Арбітражний суд Липецької області оголосив дві ухвали у справі податкової перевірки 2010-2012 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА