12:49 09.09.2016

Кабмін не повинен дозволяти керівникам будинків заходити до квартир людей за час їхньої відсутності

2 хв читати
Кабмін не повинен дозволяти керівникам будинків заходити до квартир людей за час їхньої відсутності

Партія "Наш край" вимагає від Кабінету Міністрів чітко прописати випадки, коли керівники будинків мають право входити в квартиру за відсутності власників, заявив співголова партії Олександр Мазурчак, коментуючи проект постанови про затвердження положення типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, що розглядався урядом, але не прийнятий через розбіжності членів Кабміну.

На його думку, урядовий проект надає надто широкі повноваження стороннім заходити в квартири за відсутності власників. "Відповідно до запропонованого проекту, керуючий будинку за найменшого протікання крана може заходити в квартиру без присутності господарів. Це небезпечно. У документі має бути чітко виписаний вичерпний перелік ситуацій, які дають право управителя на несанкціонований доступ до житлових приміщень", - зазначив О. Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" висловив здивування, що Кабмін, який за законом повинен був ще до кінця минулого року ухвалити положення типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, підготував "сирий" документ. "Очевидно, що документ готувався поспіхом і в ньому є й інші недоліки. Зокрема, в умовах економічної кризи і зниження доходів людей потрібно виключити пункт договору про нарахування і сплати пені", - підкреслив він.

Разом з тим О. Мазурчак зазначив, що "Наш край" позитивно оцінює те, що Мінрегіонбуд врахував пропозиції партії щодо можливості дострокового розірвання договору з управителем у разі прийняття рішення мешканцями будинку про іншу форму управління.

У партії нагадали, що на засіданні уряду 8 вересня після обговорення було відкладено розгляд проекту постанови про затвердження Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком. Міністри так і не змогли дійти згоди щодо черговості процедури ухвалення підзаконних актів, що стосуються закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Згідно із законом "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який набрав чинності 1 липня 2015 року, Кабінет Міністрів повинен привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом протягом шести місяців з дня набрання чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА