14:27 09.09.2016

Київ гідно проведе Євробачення-2017, - Кличко

2 хв читати
Київ гідно проведе Євробачення-2017, - Кличко

Київ гідно та на високому рівні проведе пісенний конкурс Євробачення наступного року, заявив мер української столиці Віталій Кличко.

"Столиця об'єктивно - найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Крім досвіду проведення Київ гідно проведе Євробачення-2017, - Кличко, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Тому в нас є позитивний досвід і всі можливості гідно підготуватися і на найвищому рівні провести конкурс у столиці", - підкреслив В. Кличко.

Щодо майданчика, де відбудеться пісенний конкурс, мер зазначив, що це буде Міжнародний виставковий центр на лівому березі Дніпра, оскільки його зал може прийняти до 50 тисяч глядачів.

Мер також зазначив, що у Києва є два аеропорти, і саме столиця має найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи і світу. Також в Києві є достатня кількість готельних номерів різного рівня, які зможуть прийняти гостей фестивалю. "В Києві на сьогодні - 265 готелів, в яких можуть розміститися понад 23 тисяч осіб", - додав В. Кличко.

Мер столиці зазначив, що проведення такого рівня заходів є "промо всієї країни". "Крім іноземних гостей, ми очікуємо і гостей з усіх міст нашої держави, також у багатьох містах добре було б створити фан-зони, де глядачі зможуть насолодитися музичним святом", - зазначив В. Кличко.

Як повідомлялося, до фіналу конкурсу на право проведення "Євробачення" в 2017 році пройшли Київ, Одеса і Дніпро, Європейський мовний союз підтвердив згоду на його проведення у кожному з цих міст. Пізніше представники оргкомітету заявляли, що основна боротьба за право проведення конкурсу ведеться між Києвом і Одесою, а оголошення міста-господаря "Євробачення-2017" спочатку планувалося 1 серпня, а потім 29 серпня, але обидва рази було перенесено.

9 вересня український організаційний комітет оголосив про рішення, що "Євробачення" в 2017 році прийме Київ: 19 голосів у голосуванні було за Київ, два голова – за Одесу і один утримався. Тоді ж було визначено, що конкурс буде проходити в МВЦ біля станції метро "Лівобережна". Міністр культури України Євген Нищук додав, що важливою складовою при визначенні міста-переможця були фінансові гарантії.

Україна стала місцем проведення "Євробачення-2017" після перемоги Джамали у травні 2016 року в Швеції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА