13:39 21.09.2016

Церемонія відкриття "Євробачення-2017" відбудеться на території Софійського собору

2 хв читати
Церемонія відкриття "Євробачення-2017" відбудеться на території Софійського собору

Церемонія відкриття пісенного конкурсу "Євробачення", який відбудеться в Києві навесні 2017 року, пройде на території комплексу Національного заповідника "Софія Київська".

Як повідомляється на сайті телеканалу "Перший національний", відповідне рішення було ухвалено на робочій зустрічі представників Європейської мовної спілки, Національної телекомпанії України (НТКУ), Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також представників Стокгольма, де "Євробачення" відбулося в 2016 році.

Частиною церемонії відкриття фестивалю є "Червона доріжка" (Red Carpet), де збираються делегації всіх країн-учасниць конкурсу, буде преса і фанати. "Проведення Red Carpet у Києві навесні 2017-го заплановано на Софійській площі. Звідти червона доріжка вестиме до місця проведення церемонії відкриття - території комплексу Софії Київської", - йдеться в повідомленні.

Саму ж церемонію відкриття "Євробачення", яка проводиться за шість днів до відкриття фінального шоу, планується провести на території Софійського собору, оскільки за кордоном він відомий тим, що внесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. На Софійській площі також буде встановлено екрани, на яких транслюватимуть церемонію.

"Софія Київська зараз не діє як храм - це музей. Тому ми не порушимо жодних релігійних почуттів вірян", - заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації цієї локації.

Після церемонії відкриття делегації вирушають на офіційну вечірку до "Євроклубу", який буде розташований у виставковому центрі "Парковий" на Парковій алеї.

"Євроклуб" є офіційною локацією Євробачення, де проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць, зокрема після генеральних репетицій та виступів конкурсантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА