13:42 25.09.2016

Один боєць ЗСУ поранений у зоні АТО за добу, НЗФ не дотримуються режиму припинення вогню і не пускають СММ ОБСЄ

2 хв читати
Один боєць ЗСУ поранений у зоні АТО за добу, НЗФ не дотримуються режиму припинення вогню і не пускають СММ ОБСЄ

За минулу добу, 24 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військовослужбовців немає, один військовий поранений, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Унаслідок бойових дій один військовий поранений. Це сталося в Авдіївці під час обстрілу", - сказав він на брифінгу в неділю в Києві.

Також А.Лисенко повідомив про недотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків незаконних збройних формувань і про випадки перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ з боку НЗФ.

Так, за його словами, противник продовжує порушувати режим припинення вогню, переважно використовуючи стрілецьку зброю. Міномети були застосовані лише на донецькому напрямку. За добу в бік сил АТО противник випустив близько 40 мінометних мін.

"Бойовики також порушують режим припинення вогню в районі Золотого (одне з місць, визначене для відведення сил і засобів - ІФ). Крім того, вони не пускають спостерігачів СММ ОБСЄ, встановили бетонні блоки на дорозі з Первомайська в Золоте", - розповів речник Міноборони.

За словами А.Лисенка, на луганському напрямку за добу зафіксовано 5 збройних провокацій, НЗФ використовували стрілецьку зброю і підствольні гранатомети. Епіцентром бойових дій була Попасна та Станиця Луганська.

На донецькому напрямку доба почалася з мінометного обстрілу в районі Донецького аеропорту. 8 мінометних мін бойовики випустили по українських військових у Пісках. В Авдіївській промзоні зафіксовано 7 обстрілів із гранатометів і снайперської зброї. Легке озброєння НЗФ застосували в Верхньоторецькому і Новгородському. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 12 випадків порушення вогню, зокрема 4 – з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку було 12 збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї, половина з них в Мар’їнці. Також порушення режиму припинення вогню фіксувалися в Таранчуці, Старогнатівці, Павлополі, Широкиному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА