13:11 27.09.2016

Внесено заставу за директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату"

2 хв читати
Внесено заставу за директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату"

Директор ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) Володимир Сивак, підозрюваний НАБУ в розкраданні 492 млн грн, вийде з Лук'янівського СІЗО у вівторок, після внесення суми застави в 5 млн 762 грн, визначеної судом як альтернатива арешту.

"Застава внесена, Сподіваємося, що до кінця дня він буде звільнений з Лук'янівського СІЗО", - сказав у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат В. Сивака Юрій Іващенко.

За його словами, захист в апеляційному порядку оскаржить рішення суду про обрання запобіжного заходу, оскільки вважає, що немає підстав для обрання її як такої через безпідставність підозр.

Як повідомлялося, 23 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали директора ЗТМК через розтрату коштів. Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 рр. підконтрольна Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа компанія Tolexis Trading Limited, що володіє 49% акцій ЗТМК, виділила цьому підприємству 880 млн грн. Проте директор перерахував 492 млн грн з цих коштів на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію, гроші були спрямовані ВАТ "Холдингова компанія "Енергоятір", ВАТ "Запоріжжяобленерго", банку "Надра" і ТОВ "Синтез Ресурс" - в рахунок погашення заборгованості держпідприємства "ЗТМК" перед вказаними суб'єктами, тоді як ці платежі мала би здійснити Tolexis Trading Limited на умовах, передбачених договором про установу ТОВ "ЗТМК".

26 вересня Cолом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 56 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн 762 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА