15:54 27.09.2016

Власник телеканалу "112" попросив політичного притулку за кордоном

3 хв читати
Власник телеканалу "112" попросив політичного притулку за кордоном

Власник телеканалу "112 Україна" Андрій Подщипков просить політичного притулку в Бельгії, повідомляє портал "Детектор Медіа" у вівторок.

Сам А. Подщипков повідомив виданню, що ще з початку поточного року він перебуває в стадії оформлення політичного притулку, приводом для якого став "політичний тиск в Україні".

Колишній креативний продюсер телеканалу Віктор Зубрицький розповів виданню, що спочатку власник каналу звертався з проханням про політпритулок до влади Австрії, проте пізніше юристи переконали А. Подщипкова звернутися за отриманням статусу біженця в Брюсселі, де той мешкає.

У свою чергу, портал kp.ua з посиланням на власне джерело в СБУ повідомляє, що А. Подщипков просить політпритулку саме в Австрії, де перебуває останні кілька місяців після конфлікту з іншими акціонерами 112-го каналу. Допомогу в отриманні там політичного притулку йому надавав народний депутат Олександр Онищенко. "Натомість Подщипков має підтримати Онищенка в PR кампанії зі створення образу переслідуваного українською владою", - повідомило джерело.

Видання також зазначає, що А. Подщипков володіє лише 1% акцій телеканалу "112", при цьому є заступником керівника Партії простих людей" Сергія Капліна.

Водночас, видання "Страна.иа" стверджує, що А. Подщипков наразі проживає в Лондоні.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Олександр Онищенко України, який переховується від українських правоохоронців у Лондоні, заявив, що президент України Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал "112 Україна" і у нього є переписка з народним депутатом фракції "БПП" Сергієм Березенком та інвестиційним банкіром, засновником інвестиційної групи ICU Макаром Пасенюком про деталі майбутньої угоди.

М. Пасенюк спростував звинувачення щодо його участі у невдалій операції і назвав заяви А. Онищенка "дурістю і брехнею". За його словами, в травні 2015 року він кілька разів зустрічався з А. Онищенком з ініціативи останнього, оскільки той планував у своїх інтересах купити канал "112", проте на зустрічі з власником і продавцем телеканалу Андрієм Подщипковим з'ясувалося, що останній передумав продавати актив. М. Пасенюк уточнив, що А. Онищенко спочатку мав намір придбати телеканал на власну новостворену компанію і звертався з проханням допомогти у структуруванні потенційної угоди.

С. Березенко в коментарі УП заявив, що не проводив жодних переговорів про купівлю президентом П. Порошенком "112 Україна".

В Адміністрації президента України також спростували інформацію, поширену А. Онищенком.

Телеканал "112 Україна" заявляє про тиск у контексті історії навколо його купівлі-продажу, а також наголошує, що залишається незалежним і об'єктивним джерелом інформації.

"Для забезпечення гарантій редакційної незалежності власник телеканалу Андрій Подщипков дистанціювався від впливу на інформаційну політику "112 Україна" і передав свої корпоративні права в управління менеджменту телеканалу "112 Україна". Протягом останніх двох років на канал надходили пропозиції з придбання телеканалу від багатьох представників бізнесу та політичних сил країни, але жодного з можливих варіантів угоди не було досягнуто, предмет переговорів є комерційною таємницею телеканалу", - йдеться в заяві телеканалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА