16:10 27.09.2016

"Укрзалізниця" збільшить пропозицію квитків на 3,9 тис. на добу

2 хв читати
"Укрзалізниця" збільшить пропозицію квитків на 3,9 тис. на добу

"Укрзалізниця" скасувала чотири види броні і посилила умови викупу місць для організованих груп пасажирів, повідомив голова правління компанії Войцех Балчун.

"Результат: на вільний продаж переведено близько 3,9 тис. місць щодня. Контроль зміненої системи - через три місяці", - написав він у своєму блозі в Facebook.

В. Балчун уточнив, що відповідно до внесених змін до наказу про так зване "бронювання квитків" до десяти місць у поїздах залишено для соціально вразливих прошарків населення: інвалідів 1-ї і 2-ї груп, дітей-інвалідів, інвалідів Другої світової, учасників бойових дій, зокрема АТО.

За його словами, визначено також обмежену кількість місць для державних установ і організацій.

Прес-служба "Укрзалізниці", у свою чергу, повідомила, що відповідний наказ розпочне діяти з 30 жовтня цього року.

Для державних установ і організацій встановлено бронювання місць лише в одному потягу за наявності інших поїздів одного маршруту.

Також переглянуті та встановлені більш жорсткі умови викупу місць для організованих груп пасажирів – не пізніше трьох діб.

Як уточнила "Укрзалізниця", скасовані такі види броні: для реалізації місць начальником вокзалу станцій, вокзалів регіональних філій залізниць; для реалізації місць начальником відокремленого підрозділу "Український центр обслуговування пасажирів" регіональної філії Південно-Західна залізниця; для реалізації місць начальником регіональної філії.

Скасовані також такі види продажу: для організованого виїзду груп у зворотному напрямку у додаткових поїздах і вагонах і для зворотного виїзду з держав Європи.

Залишили для бронювання визначену кількість місць для службових відряджень працівників залізничного транспорту.

Згідно з даними "Укрзалізниці", у 2014 році вона перевезла у дальньому сполученні 81,5 млн пасажирів (в середньому, 223,3 тис. на добу), що на 33,2% менше, ніж у 2013 році.

З урахуванням зазначеного кількості вивільнених місць, загалом у вільному продажу щодоби, за даними "Укрзалізниці", перебуватимуть понад 97 тис. квитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА