20:24 27.09.2016

Встановлено особу виробника сурогатного алкоголю, що спричинив смертельне отруєння людей на Харківщині - прокуратура

2 хв читати

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими Державної фіскальної служби в області встановила особу виробника сурогатного алкоголю, що спричинив смертельне отруєння людей у кількох районах Харківської області.

Як повідомила у вівторок прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу прокуратури області Артура Оганнісяна, найімовірніше виробником є 27-річний харків'янин.

В інформації також повідомляється, що в результаті обшуків, проведених слідчими ДФС разом із прокурорами у вівторок, вилучено понад чотири тонни спиртовмісної рідини.

"У виявленому цеху підроблений алкоголь розливали і в тетропаки, і в скляні пляшки. Вилучене направлено на експертизу", - наводить прес-служба слова А.Оганнісяна.

За його словами, встановлено ймовірний канал постачання сировини для виготовлення контрафактної продукції. Це один із сусідніх із Харківською областю регіонів.

Як повідомлялося, станом на вівторок, 27 вересня, за даними Держспоживслужби, в Харківській області зареєстровано 53 випадки отруєння алкогольними напоями. Із загальної кількості постраждалих 23 людини померли. Водночас, за даними прокуратури Харківської області, внаслідок отруєння неякісним алкоголем померли 18 осіб. Ще 21 особа перебуває в лікарнях.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування за зазначеними фактами здійснює слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Харківській області. Хід досудового розслідування контролює прокуратура Харківської області.

У справі затримано трьох підозрюваних (власники магазинів у Вовчанському, Ізюмському та Харківському районах області).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА