12:21 28.09.2016

Печерський райсуд зобов'язав Генпрокуратуру зняти з розшуку президента компанії Burisma Злочевського

2 хв читати
Печерський райсуд зобов'язав Генпрокуратуру зняти з розшуку президента компанії Burisma Злочевського

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України зняти з розшуку президента і власника компанії Burisma Миколу Злочевського, повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією, яка розміщена в середу на офіційному сайті компанії Burisma, відповідне рішення було ухвалено у справі № 805 та не підлягає оскарженню.

"Детально вивчивши всі матеріали справи, Печерський районний суд дійшов висновку, що Микола Злочевський не отримав процесуального статусу підозрюваного в кримінальному провадженні, відповідно — він є свідком, і проти нього не повинні були використовуватися кримінально-процесуальні заходи, вжиті під час досудового розслідування", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що рішення Печерського райсуду відповідає рішенню суду Лондона, яке було прийнято ще в січні 2015 року. "Тоді, після вивчення всіх доказів сторін протягом дев'яти місяців, Англійський суд визнав, що надані факти свідчать про відсутність порушень і неправомірних дій. У процесі справи суд в Лондоні вивчав надані докази щодо діяльності Миколи Злочевського в Україні в період з 2002 року до 2014 року. Після цього сторона звинувачення не подала апеляції.

"Це прецедент в українській практиці, коли завдяки взаємодії приватної компанії та органів влади було досягнуто законне та прозоре рішення, підтверджена міжнародним правосуддям. Рішення Печерського районного суду підтверджує та повністю відповідає раніше прийнятому рішенню Англійського суду", – зазначив адвокат Ярослав Белявський.

М.Злочевський є президентом міжнародної енергетичної групи Burisma Group, що володіє в Україні газодобувними активами. Burisma Holdings, підконтрольна Миколаю Злочевському, є власницею українських видобувних компаній "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" і "Алдеа". У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах.

Загалом компанія володіє і розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, 99% видобутку припадає на природний газ.

Сукупний обсяг видобутку природного газу в 2016 році становить понад млрд куб. м

Як повідомлялося, Burisma планувала в 2016 році збільшити видобуток природного газу на 1,5-1,7 рази (з урахуванням ТОВ "Куб-Газ" - ІФ) - з 1,2 млрд куб. м до 1,8-2 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА