16:18 28.09.2016

Винні в трагедії рейсу МН17 будуть притягнуті до відповідальності

2 хв читати
Винні в трагедії рейсу МН17 будуть притягнуті до відповідальності

У Генеральній прокуратурі України переконані, що винні в трагедії рейсу МН17, збитого в небі над Донбасом влітку 2014р, будуть притягнуті до відповідальності.

"Ми в це віримо, бо слідство не стоїть на місці. І сьогодні у вас була можливість почути, що близько сотні чоловік щодня працюють над цією справою, і воно перебуває на контролі кожної з країн", - сказав перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук журналістам у Гаазі в середу, відповідаючи на запитання про те, яка ймовірність того, що винні будуть названі і притягнуті до відповідальності.

Він наголосив, що роботою ізо розслідуванню займаються всі 5 країн, представники яких входять до міжнародної групи.

"Ми приїхали не лише для зустрічі, протягом трьох днів я перебуватиму тут, і ми працюємо над тим, що ми робитимемо далі. Також, як і у нас в країні, тут люди вимагають справедливості, вимагають притягнення винних осіб до відповідальності. Єдине прохання, яке у нас було, це набратися терпіння, тому що вже зроблено великий крок, і ми пообіцяли, що повідомлятимемо про те, що не зашкодить слідству", - додав Д. Сторожук.

Він також наголосивв, що додаткові докази, які є в матеріалах кримінального провадження, не можуть бути оголошені.

"Той масив доказів, який ми сьогодні могли оприлюднити, який не шкодить слідству, ми надали. Все інше встановлюватиме суд, тому що суд вивчатиме всю повноту наданої доказової бази.

Відповідаючи на запитання про те, чи контактує міжнародна група з російською стороною, Д. Сторожук сказав: "Сьогодні прокурор Нідерландів заявив про те, що він перебував з робочим візитом у Росії, були звернення із запитами про правову допомогу, та на жаль, на сьогоднішній день ми не отримали повної відповіді на той комплекс запитань, до правоохоронних органів Російської Федерації".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА