16:29 28.09.2016

Міжнародна слідча група встановила, що МН-17 був збитий російським БУКом, надалі слідчі мають встановити винних

2 хв читати
Міжнародна слідча група встановила, що МН-17 був збитий російським БУКом, надалі слідчі мають встановити винних

Міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT) в середу в Нідерландах представила перші результати кримінального розслідування причин катастрофи рейса МН-17 на Донбасі.

"На базі результатів кримінального розслідування можна зробити висновок, що 17 липня 2014 р авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR. Цей висновок сходиться з висновком Ради безпеки Нідерландів OVV від 13 жовтня 2015 р. Вогнева установка BUK-TELAR доставлена з території Російської Федерації і після цього повернута на територію РФ ", - йдеться в оприлюдненому звіті.

Крім того, згідно з текстом звіту, використана установка була доставлена на схід України з території Росії. "Слідча група змогла скрупульозно відновити маршрут, прокладений установкою BUK-TELAR і супровідними транспортними засобами", - сказано в документі.

Слідчі також провели слідчі дії із встановлення місця запуску. "За минулі два роки слідча група зібрала значну кількість доказів, що мають відношення до місця запуску. В результаті ми дійшли висновку, що запуск відбувся із сільськогосподарського поля біля села Первомайського. Йдеться про поле площею 500 на 600 метрів. У радіусі 5 км це найвища точка. Поле обрамлене деревами з усіх боків, крім західного", - йдеться в звіті.

"Отже, група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доставлена в Україну з Російської Федерації, а після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, була знову повернута на територію РФ ", - наголошується в документі.

У тексті також ідеться про те, що протягом тривалого періоду часу в розслідуванні, в складі об'єднаної слідчої групи, брало участь від 100 до 200 слідчих і різних експертів. "Досі щодня роботу над справою продовжують до ста слідчих, прокурорів і експертів", - сказано в звіті. У документі зазначено, що надалі слідчі будуть працювати над встановленням винних у цій трагедії.

"Наше кримінальне розслідування спрямовано на встановлення істини, і його остаточна мета - виявлення і кримінальне переслідування винних", - зазначає Міжнародна слідча група.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА