17:51 28.09.2016

Захисну арку буде насунуто на четвертий блок ЧАЕС 29 листопада

1 хв читати
Захисну арку буде насунуто на четвертий блок ЧАЕС 29 листопада

Захисну арку буде насунуто на зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції (АЕС) 29 листопада 2016 року, повідомив глава Державної інспекції ядерного регулювання України (ДІЯРУ) Сергій Божко генеральному директору МАГАТЕ Юкія Амано.

Згідно з повідомленням прес-служби ДІЯРУ, С.Божко запросив Ю.Амано на подію під час зустрічі, яка відбулася в рамках 60-ої сесії генеральної конференції МАГАТЕ у Відні

Як повідомлялося, новий безпечний конфайнмент (НБК), який буде насунутий на четвертий блок ЧАЕС, являє собою споруду у формі арки заввишки 110 м, довжиною 165 м і шириною 260 м.

Монтажні роботи із зведення арки НБК над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС почалися в квітні 2012 року. Кошти на будівництво нового конфайнмента зібрані країнами-донорами Чорнобильського фонду "Укриття", розпорядником коштів є ЄБРР.

Після накриття аркою зруйнованого енергоблоку Чорнобильської АЕС почнеться новий етап перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему, що передбачає демонтаж нестабільних конструкцій і вилучення радіоактивних відходів (РАВ) і паливовмісних мас.

Чорнобильська АЕС розташована поблизу Прип'ять в 18 км від м. Чорнобиль, за 16 км від кордону з Білоруссю і за 110 км від Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА