20:47 28.09.2016

Порошенко: Попереднє розслідування надало неспростовні докази причетності РФ до трагедії МН17

2 хв читати
Порошенко: Попереднє розслідування надало неспростовні докази причетності РФ до трагедії МН17

Родичі жертв MH17 про нові висновки в розслідуванні збиття літака рейсу MH17 Оприлюднення результатів попереднього розслідування катастрофи в небі над Донбасом у 2014 році Боїнга Майлазійських авіаліній, рейс МН-17, підтвердило причетність російської сторони до трагедії, зазначає президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні в цій справі Міжнародної слідчою групою поставлена крапка - вони підтверджують, що падіння літака було викликано вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеної російським зенітно-ракетним комплексом "Бук". Доведено, що "Бук"-вбивця потрапив на нашу територію з території Російської Федерації. Після злочину, коли терористи намагалися заховати свої сліди, цей "Бук" був терміново вивезений за українсько-російських кордон", - заявив глава держави в середу на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, присвяченому оборонному бюджету.

Президент висловив переконання, що результати попереднього розслідування Міжнародної слідчої групи, оголошені в середу, надали беззаперечні докази причетності до терористичного акту РФ і її бойовиків. "Таким чином, є всі чіткі докази того, хто скоїв цей страшний злочин і хто несе повну відповідальність за цю терористичну атаку", - підкреслив П.Порошенко.

Він нагадав, що РФ заблокувала проект рішення Ради безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу для залучення до відповідальності вбивць пасажирів рейсу МН-17 і організаторів терористичної атаки. При цьому президент зазначив, що РФ не змогла заручитися підтримкою жодної країни для того, щоб приховати цей злочин.

Президент зазначив, що під час його міжнародних візитів ним особисто були проведені численні міжнародні та двосторонні переговори з керівництвом Нідерландів, Малайзії, Індонезії, Австралії та інших країн. "Це підтверджує рішучість наших дій щодо притягнення до відповідальності вбивць", - заявив П.Порошенко.

Як повідомлялося, Міжнародна спільна слідча група під час розслідування у справі збитого в небі над Донбасом "Боїнга" МН17 встановила, що повітряний борт був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який був доставлений на територію Донбасу з Російської Федерації і після трагедії був вивезений назад.

Також за інформацією групи, ракета по МН17 була випущена з території поблизу Первомайського, яка в той час контролювалася проросійськими бійцями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА